logo

CENDERE


    CENDERE
( Ekmekli Buğday )
 
ÖZELLİKLERİ
 
Islah Edildiği Kuruluş:Olgunlar Tur. Tarım. Enerji. Üret. Tic. Paz. Ltd. Şti  – ADIYAMAN
Tescil Yılı:2015
Sap ve Yaprak Özellikleri: Sap kısa boylu, 95–105 cm sağlam yapılı, yeşil renklidir.
Başak Yapısı : Kılçıklı, beyaz renkli ve 12–18 boylarında.
Tane Özellikleri: Tane amber renkli, eliptik şekilde, 7–8 mm uzunluğundadır. 1000 tane ağırlığı 45–48 gr’dır. 
Tarımsal Özellikleri: Yazlık bir çeşit olup, orta erkenci bir çeşittir. kuraklığa dayanıklıdır. Kardeşleşmesi çok iyidir, gübreye reaksiyonu iyidir. Ekenciliği orta olup yatmaya dayanıklıdır. En iyi sonuç sonbaharda 593 kg/dk ile erken çıkış sağlandığında maksimum 805 kg/dk alınır. İlkbahar son donlarından zarar görmez.
Hastalık Durumu: Sanrı pasa, kara ve kahverengi pasa iyi derecede dayanıklıdır. Sürme ve rastığa iyi hassastır.  
Tavsiye Edildiği Bölgeler: Başta Ege bölgesi, Akdeniz, Marmara, Karadeniz’in sahil kuşağı ve Güneydoğu ve yazlık buğday ekilen tüm yöreler.